Skörda, konservera, frysa in, torka... men nu börjar jag trappa ner. Äntligen. Mest nöjd är jag över 24 burkar med konserverade tomater och de infrysta pestorörorna. Det blev mer och godare än jag hade trott. Kvar är att ta hand om paprika och aubergine, det som ska torkas och sen...alla äpplen. Suck. Längtar att få koncentrera mig på det stickade.
|
Bondbönor i massor fryser jag in som de är. Sedan förväller och skalar jag dem när de ska tillagas. |
|
Tomater har jag skördat massor av, varannan dag för konservering. |
Otroligt, vad häftigt! Mycket trädgårdsarbete måste ligga bakom en så stor skörd.Det låter väldigt gott också, mums
SvaraRaderaJag ser det som en stor rikedom att kunna skörda och lägga på lager. Och så är det ju så gott med grönsaker. Jag odlar ännu bara i mycket liten mängd, men plockar bär och svamp och känner mig rik när frysen är full.
SvaraRaderaVar så kul, igår träffade jag en kvinna som heter Torill som kände din svägerska och jobbade tillsammans med henne i en konstförening i Åkersberga. Jag kände ju igen namnet Fredholm och efter en stund så föll tankebitarna på plats. Minns ju att du fotat i hennes atelje tidigare.
Vad roligt! Det stämmer att Lena känner Torill. Jag har precis varit hos Lena så jag passade på att fråga.Spännande. Man rör sig i samma cirklar:)
RaderaHärligt! Men såklart en hel del jobb. Jag önskar jag hade större frys, för jag försöker va ännu mer duktig på att ta tillvara på det naturen ger i år. Men ska man få plats med en halv gris om en månad så går det inte att fylla upp för mkt...
SvaraRaderaHeja Kerstin! mkt att göra med alla grönsaker och frukter, men sicken fröjd att ta av under året som kommer! Kram från Lomma!
SvaraRadera