I sista stund lyckades vi få till en fantastisk god äppelmust av våra äpplen. Det var inte många äpplen kvar på våra träd men tillräckligt många för att vi skulle få ut 6 liter äppelmust.
Den här gången hade vi krossat äpplena ordentligt med hjälp av en kompostkvarn. Idén fick jag av "Bonderøven" som använde en liknande kompostkvarn som vi hade (en kvarn som min pappa hade köpt på loppis för 50 kr:) Vi hade testat vår äppelpress tidigare då vi bara hade skurit äpplen i bitar. Det gick inte alls. Kompostkvarnen var super.
Sedan var det bara att köra på. Det började rinna must direkt, innan vi började pressa.
Nästa år ska vi börja tidigare och vara mer förberedda med bättre kärl. Då tänker vi göra cider också. Tjoho!
Åh, vad härligt att kunna förse sig själv med den godaste måltidsdrycken! Måste kännas rikt!
SvaraRaderaÅh, vill ha en sådan äppelpress. Har du möjligtvis införskaffat den ny, går den att köpa? Vi har fortfarande äpplen kvar om jag är snabb och kylan håller sig borta:)
SvaraRaderaWow, alltså wow
SvaraRaderaOh, så kul! Inspirerande!
SvaraRadera/Evelinas Ekologiska