onsdag 11 januari 2012

Ånga garnboll

Nu ska jag visa något som de flesta säkert känner till. 
Om du vill ha dina garnbollar lite tätare och jämnare än så här:....


... så kan du "ånga" dem. Se bara till att du har tillräckligt långa tåtar att hålla i så att du inte bränner fingrarna.



En kastrull med vatten får koka upp. Håll din garnboll över ångan. Ta upp och känn på den tills du är nöjd. Men du måste ha tålamod om du vill ha den riktigt tät.


Ser du någon skillnad?

7 kommentarer:

  1. Du kan ju hänga bolarna på en träslev så bränner du dig inte så lätt!!
    I skolan brukar jag låta eleverna ånga med strykjärnet över bollarna och emellanåt rulla dem lite i handen.
    Visst blir de fina? Och man kan göra så fina mönster beroende på hur man byter färg också!

    SvaraRadera
  2. Det funkar ännu bättre att doppa bollarna och sedan snurra dem för att bli av med vattnet ...då går det ännu snabbare!

    SvaraRadera
  3. Älskar garnbollar! Jag kör nu förtiden på dopp som Maria då jag strax innan jul råkade tappa en i grytan och efter återupplivningsförsök såg att den blev toppen:)
    Fin blogg!

    SvaraRadera
  4. Men då stänker det väl vatten i hela köket??

    SvaraRadera
  5. Se där...fler tips på hur man kan ånga en garnboll. Jättebra!

    SvaraRadera
  6. Fint! Jag har funderat över om det verkligen blir någon förändring med ångning. Kul att se resultat.

    SvaraRadera
  7. Tänker att om man gör många bollar så borde man kunna doppa dem och sedan slunga dem i salladsslunga för att få ur vattnet!

    SvaraRadera

Jag blir så glad
om du har tid med en kommentar.