torsdag 15 augusti 2013

Citronverbena

Citronverbena är min absoluta favoritkrydda och som jag använder till det mesta.  Den har en intensiv citronsmak som kan ersätta vanliga citroner i bland annat saft. Jag använder den till inläggningar, i pesto, till fisk, till te, likör, saft m.m. Den är lätt att föröka, bara klipp av en stickling och tryck ner i lite jord så kommer det snart rötter. Det är viktigt att jorden hålls ordentligt blöt hela tiden, att det inte torkar ut.


Stickling som tagit sig bra.

3 kommentarer:

  1. Jag har den i kryddlådan. Ska testa att ta sticklingar. Överlever den vintern inomhus?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja de överlever om de står svalt och vattnas sparsamt. Alla blad faller av och de ser torra och förskräckliga ut men det kommer blad sedan på de torra grenarna till våren. Jag har övervintrat min i flera år.

      Radera
  2. Citronverbena måste jag nog prova nästa år!

    SvaraRadera

Jag blir så glad
om du har tid med en kommentar.