torsdag 15 augusti 2013

Rabarber och saftdags igen.

Nu lägger jag lägger mycket tid på att ta hand om det jag odlar. Det gäller att ta vara på  bär, grönsaker, frukter m.m. på ett sätt så att man kan få glädje av det på hösten/vintern också. För att få ut så mycket smak som möjligt använder jag mig av konservering, infrysning och torkning Jag tillreder det mesta och använder mycket kryddor och mynta. Inspiratören är Camilla Plum (som ni nog förstår) men jag gör det på mitt sätt. 

Här är ett ett exempel på saft som jag fryser in i f.d. sirapsflaskor (börja spara!) eller i andra flaskor i tjock plast. När man fryser in saft är det viktigt att inte fylla ända upp. Annars blir det kletigt i frysen.

Om man tog bort blomstängeln på rabarbern under försommaren så får man en omgång till med rabarber. Så här fin är min rabarber nu.


Och här kommer mitt recept. Klicka på bilden så blir det större.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad
om du har tid med en kommentar.